top of page

Geboortefotografie Limburg - Sem

Bijgewerkt op: 3 feb. 2020Op 7 Januari, met een zwangerschap van ruim 26 weken stuurt mama Melissa mij een berichtje dat ze graag een geboortereportage wilt boeken. Ze is nu zwanger van hun derde kindje en wilt heel graag dat de bevalling professioneel word vastgelegd. Samen leggen we de agenda’s naast elkaar en plannen we een afspraak voor een intake gesprek.

Op 11 Maart met een zwangerschap van 33,3 weken vindt de intake plaats. Melissa en Niels zijn al eens eerder bij mij in de studio geweest om fotootjes te laten maken van hun gezinnetje. Tijdens de intake verteld Melissa dat ze bij hun eerste kindjes rond de 37ste week was bevallen en dat beide bevallingen vrij snel zijn verlopen. Ze hoopt dan ook dat het nu weer zo snel zal gaan. Helemaal zeker weet je dat natuurlijk nooit. Verder wilt Niels heel graag de kleine aanpakken tijdens de geboorte en zelf aan mama geven.

Omdat de vorige bevallingen zo snel gingen, hou ik alles 2x zo goed in de gaten. Vanaf 37 weken neem ik regelmatig contact op met mama en houd ze me van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte. 8 en 9 April heeft Melissa nog even aan de ctg gelegen om te kijken of de kleine het nog heerlijk heeft bij mama in de buik.

Op Maandag 10 April krijgt Melissa een zeurende pijn in haar rug , helaas zet het nog niet door.

25 April, Morgen is Melissa 40 weken zwanger en de kleine vind het nog steeds heerlijk in mama’s warme buik en is nog niet van plan zich te melden. Mama vind het wachten maar erg lang duren. Op 27 April moet ze voor controle naar de verloskundige en daar blijkt dat Melissa 1 cm ontsluiting heeft , de baby doet het goed.

Op 30 April word Melissa voor het eerst gestript. In spanning wachten we af wat het zou gaan brengen…. helaas Melissa moet nog even geduld hebben.

Op 1 Mei volgt een nieuwe poging en met succes. Op 2 Mei om 02:26 uur krijg ik een berichtje dat het waarschijnlijk begonnen is. De verloskundige is onderweg en ze houd me op de hoogte.

Om 02:39 uur word ik gebeld dat ze al 4-5 cm ontsluiting heeft. Ze verteld me dat ze nu naar het ziekenhuis gaan en dat de verloskundige het verstandig vind dat ik ook meteen kom. Snel sta ik op, maak me klaar, pak mijn spullen en vertrek richting het Geboorte centrum in Heerlen.Om 03:04 uur kom ik aan op verloskamer 6, Melissa oogt heel rustig, loopt door de kamer en lacht. Af en toe staat ze even stil en zucht ze heel rustig de weeën weg. Het eerste wat ik dacht was “volgens mij gaat dit nog wel eventjes duren” en rustig pak ik mijn spulletjes uit en maak ik wat proefopnames.

Om 03:15 uur checkt de verloskundige de ontsluiting en breekt haar vliezen. Ze heeft ruim 7 cm ontsluiting en het kleine mannetje heeft in het vruchtwater gepoept. De weeën volgen zich nu minder snel op, om te kijken of de kleine man zich nog op zijn gemakje voelt in de buik word Melissa om 04:10 uur aan de ctg gelegd. Zo kunnen ze het kindje en de weeën beter in de gaten houden. Melissa legt zich op haar zij en al gauw heeft ze flinke weeën in de rug die zich snel na elkaar opvolgen.

Om 04:38 geeft Melissa aan dat ze een druk gevoel heeft dat ze niet tegen kan houden. Snel word alles in gereedheid gebracht voor de geboorte van de kleine man. Tijdens het persen wil Melissa in de spiegel mee kijken naar haar eigen bevalling. Je ziet dat ze dat erg fijn vind en dat het haar veel kracht geeft. Na 3 flinke persweeën word de baby geboren, samen met de verloskundige pakt papa de kleine en geven ze hem aan mama. Mama roept meteen heel blij “het is een jongen!”, dat had ze snel gezien. Zelfs de verloskundige had het nog niet gezien. Er werd gevraagd hoe de kleine man gaat heten en mama zei heel trots Sem. Sem gaat hij heten.

Na een korte check word Sem helemaal goedgekeurd. En mag heerlijk bij mama bijkomen van zijn geboorte.

Op 2 Mei 2017 om 04:45 uur met 40,6 weken is de kleine Sem geboren. Sem weegt 3350 gram en is 50 cm lang. Samen met mama zal hij nog een paar uurtjes in het ziekenhuis verblijven.Niels & Melissa


Dankjewel dat ik bij jullie bevalling aanwezig mocht zijn. Ik had het voor geen goud willen missen. Wat heb je dat knap gedaan Melissa!Geniet van jullie kraamtijd en van jullie gezinnetje.

Groetjes Barbara

229 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page