top of page

Geboortefotografie door de ogen van een fotograaf.

Bijgewerkt op: 28 jan. 2020

Als geboortefotograaf sta ik dag en nacht vanaf de 37ste zwangerschapsweek tot de 42ste zwangerschapsweek stand-by. Zodra ik stand-by sta past het gezin zich er volledig op aan. Gelukkig zijn mijn kinderen inmiddels groot genoeg om alleen thuis te blijven dat maakt alles een stuk makkelijker. In deze periode worden dagjes uit uitgesteld of vinden ze dichter bij huis plaats zodat ik snel kan handelen als de bevalling van mijn cliënt begint.


Een geboorteverhaal schrijven met foto’s.


Elke geboorte is totaal anders. Je weet als Geboortefotograaf dan ook niet hoe je dag of nacht er precies uit gaat zien of hoeveel uur je aanwezig zal zijn. De meeste handelingen op de verloskamer ken je inmiddels wel en daar kan je tijdens de reportage goed op inspelen. Natuurlijk kan een bevalling totaal anders verlopen dan gedacht, daar moet ik als fotograaf zo snel mogelijk op inspelen zodat ik voor papa en mama een zo’n compleet mogelijk verhaal heb. Als fotograaf mag ik al die belangrijke momenten niet missen en de details niet vergeten. Je moet je hoofd er goed bijhouden en doen waar je goed in bent “foto’s maken”.

Spannend ieders keer weer!Als geboortefotograaf ben ik betrokken bij de hele bevalling. Van de eerste weeën tot 2 uur na de geboorte van de nieuwe wereld burger. Je maakt het hele proces mee. Bij mij als geboortefotograaf gieren tijdens en na de bevalling behoorlijk wat emoties door mijn fotografen lijf. De spanning van “gaat alles goed” tot enthousiasme, blijdschap dat alles goed is gegaan. Ja ik sta vaak met tranen in mijn ogen achter de camera als ik kijk naar de eerste ontmoeting tussen papa, mama en de kleine. Vooral als papa en mama een traantje laten dan hou ik het echt niet droog. Hoe lang de bevalling ook heeft geduurd en hoe moe ik misschien wel niet ben, zodra de kleine geboren is giert bij mij de adrenaline door mijn lijf en lijkt het of ik de hele wereld aankan. Bij thuiskomst is die spanning nog lang niet weg, ik maak me dan meestal een kopje thee dan pak de camera en bekijk ik alle foto’s nog eens rustig door. Het liefste ga ik meteen alle foto’s bewerken, maar eerst moet er echt geslapen worden.

Tijdens het photoshoppen beleef ik de hele bevalling opnieuw.

Zo mooi om de bevalling nog eens terug te zien. De geboorte van een mooi, lief, klein wondertje. Dat hele speciale moment waar ik bij mocht zijn en ik echt niet had willen missen.

Liefs Barbara- Geboortefotograaf98 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page