top of page

Geboortefotografie Heerlen - Elijha

Bijgewerkt op: 3 feb. 2020Op 29 April krijg ik een email van Kiona dat ze heel graag de geboorte van hun kindje willen laten vast leggen. Ze willen graag wat meer informatie. Ook wil ze graag een zwangerschap‘s en newborn shoot.

Op 4 Juli vind er een kennismakingsgesprek plaats met Marco en Kiona bij mij in de studio. Mama to be is nu 34 weken zwanger van hun eerste kindje. Ze heeft een fijne zwangerschap tot nu toe. Het kindje doet het super goed en ligt al in de juiste positie. Kiona geeft aan dat ze in het geboortecentrum in Heerlen gaat bevallen. Ze wil het liefst in bad bevallen. Als dat niet lukt dan wil ze in ieder geval geen ruggenprik of andere pijnmedicatie. Ze wil zo natuurlijk mogelijk bevallen.

Aansluitend vind de zwagerschap‘s shoot plaats. Het is een hele gezellige shoot, we lachen met elkaar en leren elkaar op een leuke manier kennen. Dit geeft Marco en Kiona het volste vertrouwen dat ze de juiste fotograaf gevonden hebben. Met z’n 3tjes verheugen we ons dan ook al op de geboorte van hun kindje.

Met 38 weekjes stuur ik mama een berichtje. Ze heeft veel last van een harde buiken, maar voelt zich verder super goed.

Op 11 Augustus met 39,4 weken hebben ze mama to be voor het eerst gestript, helaas zonder resultaat.

Op 14 Augustus met 40 weken vind de 2de poging. Het is de hele middag onrustig geweest, helaas zwakte het in de late middag af. Kiona besluit nog eventjes te gaan slapen en word wakker met wat gerommel in haar buik, ze besluit nog even te gaan douche. Tijdens het douche beginnen de weeën.

Om 22:30 uur heeft ze de weeën om de 5 min. Na een controle van de verloskundige heeft ze dan al ruim 3 cm ontsluiting. De verloskundige geeft aan over anderhalf uur nog eens te willen komen kijken of de ontsluiting vordert. Intussen houd papa mij op de hoogte van alle nieuwtjes.

Ik geef aan bij papa dat ik me zelf even ga opfrissen en de spulletjes alvast klaar zet. “Ik heb een voorgevoel dat dit wel eens heel snel kan gaan”.

Om 00:10 uur heeft ze al ruim 6 cm en gaan ze rustig richting het ziekenhuis. In alle haast vergeet papa mij helemaal op de hoogte te houden. Gelukkig stuur ik om 0:19 uur een berichtje waarop ik als antwoord krijg “we zijn onderweg naar het ziekenhuis” Snel pak ik thuis alles wat ik nodig heb en haast me richting het geboortecentrum in Heerlen.

Het is erg donker en rustig op de weg, gelukkig hoef ik niet heel ver te rijden en al snel ben ik in het ziekenhuis en loop door de verlaten, lange gangen naar de lift. In de lift krijg ik te horen dat de bevalling gaat plaatsvinden in verloskamer 1.

Bij binnenkomst word ik vriendelijk begroet en bij het uitpakken van mijn spullen hoor ik “9cm, je hebt al 9 cm ontsluiting” wow dat gaat wel heel snel.0:42 uur Is het bad bijna vol, het water heerlijk warm (37,5 graden) en mag Kiona in bad. Heel kalm en beheerst vangt ze de weeën op, Marco steunt haar daar waar hij kan. Samen zuchten ze zich door de weeën heen. Om 0:58 uur heeft Kiona volledige ontsluiting.Om 01:23 uur krijgt ze persweeën en mag ze gaan persen. De persweeën volgen zich in een rustig tempo op. Heel beheerst vangt ze de persweeën op en perst ze mee. Om 01:44 uur bevalt ze van een gezonde zoon.

De placenta laat niet lang op zich wachten en word netjes in zijn geheel geboren. Nu hadden we niet alleen een bad bevalling maar ook een Lotus bevalling. De verloskundige laat het huisje waar de kleine 9 maanden in gewoond heeft even zien.

Samen genieten papa en mama nog eventjes van hun kleine mannetje, die heerlijk op mama’s buik ligt. Daarna knipt papa onder leiding van de verloskundige de navelstreng door en mag papa de kleine voor het eerst vasthouden. Met wat hulp klimt mama uit bad en gaat op bed liggen. Daar word ze nog even door de verloskundige verzorgd en nagekeken.

Omdat het gewicht van de kleine man iets aan de lage kant is, word hij extra goed nagekeken door de kinderarts en krijgt hij een hiel prikje om te checken of de suikerwaardes goed zijn. De kleine komt met vlag en wimpel door de keuring en mag weer heerlijk terug bij mama op de buik.

Na 15 minuutjes heerlijk genieten van hun kleine wondertje, krijgt de kleine man zijn eerste kleertjes aan en mag hij nog even heerlijk bij papa op de arm. Om de geboorte van dit prachtige wondertje te vieren krijgen we een heerlijk beschuitje met blauw & witte muisjes en een lekker koel glaasje appelsap.Lieve Mama en Papa,

Mama wat was jij kalm en beheerst en wat ging de bevalling snel. Soms leek het alsof je dit al eens een keer eerder had gedaan. Je volgde mooi je geboorteplan en je droom kwam uit, een super mooie Badbevalling. En papa wat was jij een goede hulp voor mama. Jullie zijn een top team samen.

Geniet van jullie kleine mannetje en tot snel bij de newborn shoot.

xxx Barbara

Elijah Is geboren op 15-08-2017

Hij weegt 2675 Gram en is 48 cm Lang.
455 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page