top of page

Geboortefotografie Maastricht - Vince

Bijgewerkt op: 3 feb. 2020Op 21 augustus 2016 stuur ik Sarah een berichtje dat ze de geboortereportage gewonnen heeft en nodig ik haar uit voor een kennismakingsgesprek bij mij op de zaak, deze vindt 1 week later plaats. Ze geeft aan zo natuurlijk mogelijk te willen bevallen, het liefst in bad en ze ziet dan ook erg op tegen een eventuele inleiding. Verder zou ze heel graag haar beide ouders bij de bevalling willen, omdat zij ontzettend veel voor haar betekenen. Omdat het niet gebruikelijk is dat er zoveel mensen aanwezig zijn, gaat ze navragen of dit mogelijk is. Ze vertelt me verder dat het kindje in het AZM geboren zal worden i.v.m. een klompvoetje, dit was tijdens de echo’s zichtbaar en om deze reden zal ook direct na de geboorte een kinderarts langskomen om het kindje goed te onderzoeken.

Maandag 5 september gaat Sarah voor controle naar de verloskundige. De baarmoedermond is al goed week en Sarah word gestript. Het strippen is best pijnlijk en ze heeft ook behoorlijk veel last van krampjes en harde buiken, maar helaas zet het niet door. Woensdag 7 september is de volgende controle en wordt Sarah (helaas) doorverwezen naar de gynaecoloog voor een inleiding. Ze vindt het erg jammer, maar snapt dat dit het beste is voor haar en de baby.

Maandagavond 12 september is het dan eindelijk zover: Sarah en David mogen zich om 19:30 uur melden op de verloskamer voor de geplande inleiding welke door middel van een ballonnetje wordt gedaan. Om 04:00 uur beginnen de weeën en rond 07:00 uur zit het ballonnetje los, waarna de vliezen worden gebroken. Bij het breken van de vliezen blijkt dat de kleine man in het vruchtwater heeft gepoept. Sarah heeft nu 3 cm ontsluiting en ontzettend veel pijn van de weeën. Ze wilt dan ook graag gebruik maken van de ruggenprik. Rond 10:00 uur krijgt ze na 5 pogingen de ruggenprik gezet en meteen verlicht dit haar pijn.

Om 10:30 uur besluit ik een kijkje te gaan nemen bij Sarah en David op afdeling 2D kamer 14. We bespreken de bevalling tot nu toe en maken wat grapjes. Na 2 uur geeft Sarah aan dat ze nog even wilt proberen te slapen, waarop David en ik besluiten om even te gaan lunchen in het restaurant en buiten een luchtje te gaan scheppen. Weer terug op de verloskamer komt ook (bijna) opa even een kijkje nemen. Er wordt gezellig gekletst en nog iets gedronken. Het is ondertussen 14:00 uur als Sarah op een krappe 4 cm ontsluiting zit. Een half uurtje later gaat opa weer naar huis en kan Sarah nog even proberen te slapen. Rond 16.30 uur komt (bijna) oma bij haar dochter kijken en dan wordt ook de ontsluiting weer gecheckt, helaas is deze nog steeds maar 4 cm. Opa komt om 18.20 uur binnen met frietjes en iets te drinken. We eten samen en er wordt gezellig gekletst. Sarah zit nog steeds op 4 cm en dat blijft nog een tijdje zo.

Om 22:18 uur is er goed nieuws: de ontsluiting zit nu op een ruime 6 cm. Sarah lijkt nog weinig last te hebben van de weeën en ligt heel rustig met haar telefoon berichtjes te sturen naar familie en vrienden. Wel wordt haar aangeraden op de zij te gaan liggen, want dit zou de ontsluiting kunnen bevorderen. Samen met oma ga ik nog even lekker naar buiten, waar iets later ook David en opa zich bij ons voegen.

Om 23:15 uur gaan we weer terug naar Sarah en om 23:20 heeft ze eindelijk 9,5 cm. De verloskundige kan echter niet precies voelen waar het ruggetje van de kleine ligt, dus er wordt voor de zekerheid nog een laatste echo gemaakt. Dan blijkt dat Sarah verhoging heeft, waarvoor ze antibioticum krijgt. Ze mag nu ook niet meer op het knopje duwen van de ruggenprik, zodat ze de persdrang (als het zover is) goed zal kunnen voelen.

Om 00:16 heeft ze volledige ontsluiting en met nog een hele kleine pauze ertussen mag ze dan eindelijk gaan persen. Na een klein knipje wordt de kleine Vince woensdag 14 september 2016 om 00:53 geboren.


Na het doorknippen van de navelstreng kijkt de kinderarts hem van top tot teen helemaal na en buiten zijn klompvoetje is Vince een super gezonde bink. Ongeveer 20 minuutjes na de geboorte van Vince wordt de placenta in zijn geheel geboren en mama Sarah wordt gehecht. Daarna kunnen mama en papa samen met oma en opa echt gaan genieten van de kleine Vince en zijn geboorte vieren met een beschuitje met blauwe muisjes!


Op een super mooie nazomernacht in September, werd de kleine Vince geboren in het AZM te Maastricht.

Vince is geboren op 14-09-2016 om 00:53, hij weegt 3848 gram en is 51 cm lang!


198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page