top of page

Geboortefotografie Meerssen - Luna

Bijgewerkt op: 3 feb. 2020
Op 26 Mei krijg ik in het Engels van mama Laura een berichtje. Ze is op 5 Juni uitgeteld en wil heel graag de geboorte van hun 3de kindje laten vastleggen. Via bekenden heeft ze mijn gegevens gekregen en ze vraagt mij of ik nog een plekje voor een geboortereportage vrij heb.Gelukkig heb ik nog een plekje vrij.Ze gaf aan dat de eerste 2 kindjes het lekker warm vonden bij mama in de buik en dat ze verwacht dat deze baby ook nog wel even zou blijven zitten.Samen hebben we een kennismaking ‘s gesprek gepland op 7 Juni 2017 om elkaar beter te leren kennen.


Laura en Adrian zijn al ouders van 2 super geweldige meisjes, India (4 jaar) en Sofia (2 jaar).Bij het kennismaking ‘s gesprek verteld mama Laura dat zij graag thuis wilt bevallen, in haar eigen omgeving en het liefst in bad onder leiding van een verloskundige uit België, zoals bij de bevalling van Sofia. Mocht ze naar het ziekenhuis toe moeten, om wat voor reden dan ook ,dan wil ze graag in het ziekenhuis in Genk bevallen. Alleen als er spoed zou zijn, zouden we uitwijken naar Maastricht omdat dat gewoon veel dichterbij is. We spreken af dat ze me wat laat weten zodra de weeën beginnen zodat ik me kan voorbereiden. Zodra mama 4-5 cm heeft mag ze me bellen en dan kom ik er direct aan.


Op 12 Juni vraag ik of de baby al onderweg is, Mama zegt dat het wachten erg lang duurt, ze was inmiddels 7 dagen overtijd en nog geen weeën te bekennen. Ze hoopt zo dat hij voor Vrijdag geboren word, in verband met een eventuele inleiding die voor Vrijdag gepland staat en die ze liever niet wilt.


Op 14 Juni om 21:49 uur krijg ik een berichtje van mama, “ Ik heb al de hele dag weeën, maar heel onregelmatig. Nu komen de weeën iets regelmatiger en vaker. Waarschijnlijk beval ik vannacht of morgen vroeg , ik hou je op de hoogte.” Op dit moment heeft ze 2a3 cm en weeën, ongeveer om de 10 min.


Om 23:00 ga ik naar bed en val direct in slaap. Om 02:48 krijg ik een sms’je. Laura heeft 5 cm ontsluiting en ze verwacht de baby snel. Omdat ik niet meteen reageerde belde papa mij snel op en dat was maar goed ook, in mijn slaap heb ik niet meegekregen dat ik een sms’je had gekregen. Papa vraagt of ik meteen kan komen. Laura heeft 5 cm en zit vol in de weeën, het kan niet meer zo lang duren voor de baby komt. Snel kleed ik me aan en pak ik mijn spullen. Om 3:03 zit ik in de auto, mijn navigatie geeft aan dat het 13 min rijden is. Ik communiceer dat terug naar papa zodat hij ongeveer weet wanneer hij mij kan verwachten.


Aangekomen in Meerssen ligt mama voorover gebogen in bad en leunt met haar armen op de rand. Ze probeert samen met papa de weeën op te vangen. Ze heeft het zichtbaar zwaar, de weeën volgen zich in een rap tempo op. Snel pak ik mijn camera en begin ik aan de reportage.


Rond 3:30 komt er nog een collega verloskundige aan om assistentie te verlenen bij de geboorte. De verloskundigen en papa helpen mama bij het opvangen van de weeën. De 2 andere meiden liggen op dat moment gewoon boven in hun bedje te slapen, op een schermpje in de woonkamer kan je de 2 zien liggen. Af en toe draaien ze zich om en maken ze wat geluid en dan kijken we elkaar aan “als ze nu maar lekker blijven slapen, dan is het goed” Gelukkig doen ze dat ook.

Rond 4:00 uur beginnen de persweeën. In het bad ligt een spiegeltje zo kunnen de verloskundigen zien of het hoofdje er al aankomt. Om 4:09 word het hoofdje geboren en kan je een oogje, neusje en het mondje in het spiegeltje zien. Zo mooi! Om 4:10 is de kleine er dan eindelijk, omdat ze niet wisten of het een jongetje of meisje zou worden, kijkt mama gauw tussen de beentjes

‘It’s a Girl” zei ze heel blij.


Na 15 minuten werd de placenta geboren, de kleine gaat even heerlijk bij papa liggen tot mama is afgedroogd en op de bank ligt. Even kwamen alle emoties er bij Laura uit en begon ze te rillen. Luna word weer heerlijk bij mama neergelegd en pakt vrijwel meteen de borst en begint te drinken.


Rond 04:30 brengen we een toost uit op de geboorte van Luna. Daarna word ze gewogen, aangekleed en mag ze weer heerlijk bij mama liggen.

Rond 05:30 nemen de verloskundigen afscheid van ons en was het wachten tot de kindjes wakker worden. Om 6:30 uur werd India wakker, verbaast dat ze was, zo lief. Om 7:00 uur werd Sophia wakker op een verkeerd momentje. Luna is aan het huilen, mama moet nodig naar de wc en de kleine Sofia wilt graag uit haar bedje opgehaald worden.Mama vraagt of ik haar wil gaan halen. Dat vind ik een hele eer, samen met India ga ik naar boven. Verbaast kijken mij 2 oogjes aan en gelukkig vind ze het goed dat ik haar uit bed til en mee naar onder neem.Eenmaal onder staat papa met de kleine Luna op zijn arm. Naar een korte kennismaking met Sofia, geeft Sofia Luna

een klein kusje.Luna is in een prachtig gezin terecht gekomen. De meisjes waren meteen weg van Luna en papa en mama zijn dol gelukkig met hun 3 meiden.

Luna

Geboren op 15-06-2017, Hoofdomtrek 34,5 cm

Gewicht 3960 gram en 49,5 cm langLieve mama en papa,

Jullie zijn geweldige ouders, de liefde straalt van jullie gezinnetje af.

Geniet van jullie 3 prachtige meiden.

Ik ben zo blij dat ik de geboorte van Luna heb mogen vastleggen.

Het was een prachtige ervaring ik had dit echt niet willen missen.

Jullie hebben een plekje in mijn hart.

Xxx Barbara

Special moments 4life261 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page