top of page

Geboortefotografie Roermond - Ellie

Bijgewerkt op: 3 feb. 2020Op 12 July neemt mama to be “Tessa” contact met me op. Ze verteld me dat ze een baby’tje verwachten rond 10 Okt en dat ze graag iemand erbij willen hebben die mooie fotootjes maakt van de bevalling. De bevalling gaat plaats vinden onder leiding van een gynaecoloog in het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Ze verteld eerder dat papa to be “Iwan” nog wat sceptisch is wat betreft het maken van foto’s tijdens de bevalling door een fotograaf. Maar Tessa wil het zo graag dat Iwan instemt met de aanwezigheid van een geboortefotograaf. Natuurlijk zeg ik geen nee en we plannen een intake gesprek bij mij op de zaak.

Op 1 Augustus komen Iwan en Tessa bij mij op intake. Tessa is nu 30 weken zwanger van een meisje en voelt zich super goed. We bespreken het geboorteplan. Het liefst wil ze thuis bevallen maar omdat Iwan en Tessa in België wonen en zij een Nederlandse verloskundige hebben gaat Tessa in het ziekenhuis in Roermond bevallen. Ze wil liever geen pijnbestrijding en zo natuurlijk mogelijk bevallen. Omdat papa nog wat sceptisch er tegen over staat, probeer ik hem gerust te stellen en leg hem uit hoe ik te werk ga. Ik laat hem mijn eerder gemaakte slide shows zien. Hij vind ze prachtig en geeft aan het graag voor Tessa te willen doen. We spreken af dat ze contact met me opnemen zodra de weeën zich regelmatig opvolgen. Zo kan ik rekening houden met de komst van de kleine meid en de planning op tijd omgooien.

Op 18 September is Tessa 37 weekjes zwanger en stuur ik haar een berichtje “ Vanaf vandaag sta ik stand-by, ik heb er zin in. Succes met de laatste loodjes”

Op 21 September laat Tessa weten dat de controle bij de verloskundigen goed verlopen is. De kleine is perfect door de keuring gekomen. De buik is in 1 week tijd 3 cm gegroeid en dat geeft volgens de verloskundige aan dat het kindje het nog prima naar haar zin heeft daarbinnen. Ze verwacht geen kleine baby .De bloeddruk van Tessa is goed, alleen heeft ze veel last van vocht in haar voeten.

Op 4 Oktober is alles nog steeds tiptop in orde. Omdat ze al 2 cm ontsluiting heeft besluit de Verloskundige Tessa te strippen. Tessa heeft na het strippen wat las van kramp en bloedverlies. Helaas zet het niet door. Ze heeft van alle kanten tips gekregen om de bevalling op gang te krijgen, van alles geprobeerd…..maar het wil niet echt lukken…..nog even geduld dan maar.

Op 5 Oktober voelt mama de baby iets minder dan normaal. De verloskundigen stuurt haar voor de zekerheid door voor een Ctg. Alles is super goed met de baby.

Op 6 Oktober om 09:00 uur krijgt Tessa nog een extra Ctg en een echo. De kleine doet het nog steeds super goed en ze mogen naar huis.

Na voor mij een lange werkdag van 11:00 uur tot 17:00 uur besloot ik om even een berichtje te sturen naar Tessa. Hoe is het bij jullie? Rustig. (Krijg ik terug)

Om 22:39 uur krijg ik een berichtje op whatsApp van Tessa met een weeën timer. De eerste wee begon om 21:55 uur en de laatste om 22:38 uur, daar tussen in had ze 9 flinke weeën gehad. Ik raad haar aan dit ook even terug te koppelen naar de verloskundige.

Om 23:33 uur is de verloskundige bij Tessa, ze heeft 2 cm ontsluiting en de verloskundige blijft bij haar.

Om 02:05 heeft Tessa 4 cm en besluiten we richting het ziekenhuis te gaan.

Om 03:10 kom ik aan op verloskamer 27 van het Laurentius Ziekenhuis. Bij binnenkomst zie ik dat Tessa het best zwaar heeft. Ik stel mijn camera rustig in en begin met fotograferen. Haar verloskundige is op dit moment ook aanwezig en helpt samen met Iwan, Tessa door de weeën heen. Tessa geeft op een gegeven ogenblik aan dat de weeën erg pijnlijk en heftig zijn. Ze wil liever toch pijnmedicatie en ze vraagt om een ruggenprik. Meteen word alles in gang gezet en om 05:05 uur word Tessa opgehaald en mag ze mee naar de anesthesist.

Na 3 kwartiertjes komt Tessa terug op de kamer met een heerlijk ijsje in haar mond en vertelt (zichtbaar uitgerust) hoe lief en gezellig de anesthesist is. “Ik heb zelfs een lekker ijsje van hem gekregen”.


Om 7:40 uur heeft mama to be “Tessa” 5 cm ontsluiting en breekt de gynaecoloog haar vliezen. Omdat de weeën door de ruggenprik een beetje zijn weggezakt, krijgt ze weeën opwekkers toegediend. Dit moet er voor zorgen dat de weeën sterker worden en de ontsluiting kan vorderen.

Om 8:55 besluiten papa en ik even een luchtje te gaan scheppen, aangezien we niet weten hoe lang de bevalling nog duurt, besluiten we even naar de winkel om de hoek te lopen voor wat energie drankjes en chocolade. We zijn al heel wat uurtjes wakker en we weten niet hoelang het nog gaat duren. Een beetje suiker helpt ons er hopelijk een beetje doorheen.

Om 12:26 uur heeft Tessa volledige ontsluiting, er word gekeken of het kindje al laag genoeg ligt en ze mag een paar keer proefpersen. Helaas ligt de baby nog niet laag genoeg en ze raden Tessa aan om op de linker zij te gaan liggen in de hoop dat het kindje meer zakt.

Om 14:20 uur mag ze dan voor de echt gaan persen. Helaas komt de baby niet dieper en omdat de hartslag van de baby erg zakt (85-90 slagen) word om 14:49 uur besloten om de vacuümpomp te gebruiken. Dit had helaas niet het gewenste effect, de baby komt niet lager en de gynaecoloog besluit over te gaan tot een spoed keizersnee. Oma begint te huilen, ik leg de camera neer en troost haar daar waar ik kan. Er is geen tijd om het op ons in te laten werken, voor we het weten zijn mama en papa de kamer uit en blijft oma zichtbaar verslagen achter.

Omdat Iwan en Tessa na de keizersnee naar een andere kamer gaan, besluiten Oma en ik alle spulletjes op te ruimen en ze alvast naar de andere kamer te brengen. Daarna gaan we naar het restaurantje in het ziekenhuis waar Opa, de broer van Tessa en zijn vriendin ons opvangen. We praten ze bij en wachten rustig af. Er word flink gespeculeerd over de naam van de baby. Hoe gaat ze heten? Hoe zal ze uitzien? Hopelijk gaat alles goed? De spanning stijgt namaten de minuten verstrijken.

Dan gaat de telefoon ….zou het?…. en ja het is Iwan met goed nieuws.

Hij vertelt dat de kleine meid om 15:26 uur is geboren het is een flinke Damen van 4112 gram en 54 cm lang met blonde haartjes. Ze heet Ellie. Mama en de kleine maken het super goed.

Wat zijn we blij met dit goede nieuws.

Snel gaan we terug naar boven. Bij binnenkomst zie ik dat Ellie word aangekleed, om daarna heerlijk door papa vast gehouden te worden. Niet veel later komt mama binnen en is het gezinnetje compleet.

Het genieten kan nu pas echt beginnen.

Ellie

Geboren op 07-10-2017 om 15:26 uur

ze weegt 4112 Gram en is 54 cm lang

Laurentius Ziekenhuis in Roermond


 

Lieve Iwan en Tessa,

Ik heb geen minuut spijt dat ik bij jullie bevalling aanwezig mocht zijn.

In totaal was ik 37 uur wakker voor ik mijn bedje weer op mocht zoeken.

De energiedrankjes en de chocolade hielden me goed op de been.

En weet je.....ik zou het zo weer doen.

De bevalling ging echt helemaal anders dan gepland.

Iwan heeft je gesteund daar waar hij kon en jij deed het super goed.

Jullie hebben super hard gewerkt en er iets heel moois voor terug gekregen.

Ik wens jullie een geweldige tijd met de kleine meid toe, geniet van elkaar en probeer geen moment te missen van jullie meisje.

Dikke kus Barbara288 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page